24. Sa(n)jam knjige u Istri

24SanjamKnjige2018EVENT1Glavni program 24.Sajma knjige izgradit će se oko dviju osi naslijeđenih iz filozofije slobode, pozitivne i negativne. Dio će se programa odnositi na vrijednost, fenomen i problem pozitivne slobode pojedinca i zajednice, te s time vezane probleme jednakosti i pravičnosti. Književne prezentacije, naročito one namijenjene mladima, problematizirat će granice osobnih sloboda i problem zajedništva, pitanja identiteta kao zone osiguranih sloboda i kao tereta i zatočeništva. Niz prezentacija, okruglih stolova i pratećih programa istraživat će, također, fenomen negativne slobode i naročito načine na koje se nesloboda javlja kao napad na privatnost, kao napad na vrijednost rada, te kao remećenje ili pokušaj uništenja solidarnih i egalitarnih društvenih odnosa.
Regionalno žarište usmjeriti će se na Makedoniju, te ćemo na Sajmu predstaviti najznačajnije pisce i umjetnike tog politički turbulentnog područja, s kojim dijelimo dio zajedničke povijesti, a čiju suvremenu književnosti i kulturnu scenu u Hrvatskoj nedovoljno poznajemo.

Poseban značaj na svom 24. izdanju Sajam će dati programima za djecu i mlade: Librić na Sajmu, Hop lektira i Pop lektira.
Također, Sajam će stvoriti novi program posvećen stručnoj i znanstvenoj literaturi.
Sajam uz predstavljanje knjiga imat će i obilje popratnih programa u znaku teme: koncerte, performanse, kazališne predstave, izložbe i reviju filma.


ORGANIZATOR
Sa(n)jam knjige


Organizatori:
Glavni sponzor:
Sponzori:
Uz potporu:
Medijski pokrovitelji: